Japan - lite bilder om den bästa resan

Idag är det prick en månad sedan jag reste till Japan. Så jag tänkte att det var dags att visa lite bilder. Så här, ett axplock bilder från min orkesterresa till Kyoto höstlovet 2013:
Först var det en lång flygresa. Mycket lång och rätt tråkig. Miljösamvetet var ej på topp.
 
Men så kom vi då fram till Kyoto till slut! Såhär ser Kyoto ut. Världens sladdtrassel över gatorna, små toyotabilar och skyltar på japanska överallt. Ni ser även den fantastiska polisen med lasersvärd och blondinfläta som jag gillade.
Kyoto är en gammal kejsarstad i Japan, vilket innebär många vackra bevarade tepel som lockar turister även inom det egna landet. Här var ingången till ett tempelområde till exempel. Så fint med bergen där bakom!
Behöver jag ens säga något? Gulliga, snälla, otroligt artiga och vänliga är en perfekt beskrivning på i alla fall alla japaner jag träffade. (på bilden ser ni även Hanna, min baskollega, rumskamrat och allmänt finfina vän jag hängde med mest under resan).
I tempelområdet var det fint och här satt en gullig tant och målade akvarell. Alltså <3
Hösten hade precis kommit till Kyoto och det var fortfarande rätt varmt och galet vackert.
Vi träffade lustiga vagnar dragna av starka japaner,
Och geishor! (här är även denna fina fina Linda jag hängde med på denna grymma resa)
             
Så himla fint.
2 saker om den här bilden 1. så fint citat 2. SÅ VACKRA JAPANSKA TECKEN
Kärleksbrevsförsök till städerskan på hotellet. Vi föreslog att vi skulle få mer te i utbyte mot att hon fick mystisk choklad vi hade testat men inte ville ha. Men hjälp av google translate och noggrann avritning lyckades vi med detta. Och faktiskt så fick vi mer te!
         
Vatten, träd, sol och värme. Rätt fint med lite sånt i övergången oktober-november.              
Vi hittade ett matställe där en satt på golvet och drack te till maten. Vi fick blunda, peka på något på menyn på japanska vi inte hade en aning om vad det var och hoppas på det bästa. Spännande!     
Japaner som ville ta kort med oss. SÅ GULLIGT ÅH
        
Himla nöjd med den här bilden. Tre Kånkens På Äventyr liksom.
            
Det var ju faktiskt en orkesterresa, så vi repade ju litegrann också. Här är vi glada med lånade japanska basar!
           
Här blommade det lite fortfarande. <3
              
Vi såg bambuskog!
           
Och andlöst vackra tempel. Här nederst har vi Kinkakuji, en av de stösta must-see-grejerna i Japan.
             
Vi fick testa kimonos! Så sjukt spännande med påkläderskor, tio lager runt midjan (!) och de helt annorlunda kroppsidealen som rådde där.
            
Nu var det dags att bege oss på äventyr! Denna bild kallar jag Geishor i Tunnelbanan.
             
För vi skulle på te-ceremoni! Så fint, historiskt, intressant och gott!
             
På vår lediga dag så bestämde vi oss för att dra en sån där yolo och bokade Shinkansen-tåg till 13-miljonsstaden lite längre norrut, nämligen Tokyo!!!
         
Tåget såg ut som ett flygplan och gick nästan lika fort, kändes det som. 350 km/h, Kyoto-Tokyo (37 mil) på 2h 20 min. Framtiden!
Och så var vi framme!
            
Här var det stort.
         
Och helt fantastiska bussar! Så himla typiskt Japan att verkligen lägga ned arbete på att allt ska vara vackert/gulligt, tycker det är fint :') dock kanske onödigt, omiljövänligt osv men det är en annan diskussion.
Vi gick runt lite i det vi tror var Royal Palace Garden. Älskar kontrasten med det traditionella huset och skyskraporna!
Okej detta är faktiskt ganska sjukt. Vi gick på gatan i Ginza, ett fint shoppingområde i Tokyo, och så kommer det fram ett japansk tv-team och intervjuar oss! Så jag kanske finns med någonstans i någon japansk kanal och stammar fram något om svensk mat på dålig engelska, haha.
 Alltså, att jag har varit här!
Shibuya by day och night. Alltså kära nån. Min puls har nog aldrig höjts så mycket av att bara gå på gatan, så mycket folk i alla riktningar, överallt var det blinkande skyltar, tv-skärmar, musik, ljud...!
Vi hann åka upp i en hög byggnad med helt okej utsikt också innan det var dags att ta snabbtåget tillbaka till "lilla lugna Kyoto" i förhållande till det här.
Här har vi dem alltså. De mytomspunna japanska toaletterna med rumpspolning, flush sound, sätesvärme och annat spännande!
De hade även kontrabascase en kunde bo två stycken i!
Ok detta är en dålig bild men det var i alla fall konsertlokalen vi hade den andra konserten i. Vid konsertdags var den fylld till sista plats. 1600 pers satt i publiken, ett enormt fokus på scenen, bästa framförandet av verket vi har gjort och stående ovationer. Jag tänkte flera gånger "nästa gång du tvivlar på att det är det här du vill, tänk på den hör stunden".
Så ja, vi var ju rätt glada. Nu avslutar jag med en glad karaokebild från festligheterna efteråt som varade nästan ända fram tills det var dags att åka till flygplatsen vid 05.00 morgonen därpå. Tack och hej!

Orm!

Jag ska blogga om mina fantastiska resor snart men måste först bara visa dessa
Blev glasögonorm idag! Efter en lång tid av kisande när jag ser på tv, noter som flyter ihop och texter som blir dubbla så tog jag nu tag i det och korrigerade mina tre (!) synfel. Känns sjukt ovant men wow vad jag ser!

Sayonara Japan, Hola España!

Kära nån vad det händer saker nu.

I tisdags kväll kom jag hem från kanske min bästa resa någonsin. En vecka i Kyoto med den bästa kombon musik-sightseeing-konsert-kultur-superduperfinamänniksor-symfoniorkesterspel. Och så en dag med framtidens jättejättesnabba snabbtåg till Tokyo och tillbaka.

Vill verkligen skriva ett långt fint bildinlägg om detta, men nu är det så ironiskt att jag ska fly verkligheten ett tag till. Var i skolan med 8 timmars jetlag igår och skrev ett prov och så. Och nu bär det av för en weekend-resa till Madrig med madre! Miljösamvetet är inte på topp direkt men efter detta ska jag ta det lugnt med resande, lovar!

RSS 2.0