Drar till alperna nudå...

Känner mig fortfarande inte så frisk men ska ha det bajsbra ändå. Sköt om er och ha det jättebra så hörs vi om en vecka! ♥

SPORTLOV och lite funderingar kring gårdagens upplevelser.

Igår fick jag sportlov!

Vi fick ju också besök i skolan av Sioma, en man som togs till Auschwitz under förintelsen. Han höll en föreläsning för oss, och att få höra allt från honom gav en väldigt anorlunda upplevelse jämfört med det vi har läst om tidigare.
Att få höra om allt han hade att berätta, att få se hans nummer intatuerat i armen... Det är något helt, helt annat än att läsa om det i historieboken. Efter att ha hört hans historia blev inte antalet som dödades bara ett nummer, det blev ett så otroligt enormt antal individer vars livshistorier förstörts att det knappt går att ta in. Jag är i alla fall väldigt glad att jag fick höra hans berättelse, då jag tillhör den sista generationen som kommer kunna få höra det berättat för oss av folk som var med och upplevde det på riktigt.
Åh, jag blir helt tom av att tänka på det där, det är så obegripligt. Må det aldrig behöva hända igen. Som Sioma sa, Det finns bara en ras, människan. Det finns bara en religion, kärleken. Det finns bara en värld, eller ingen värld alls.
Okej, över till något heelt annat så är jag hemma och packar idag, för imorgon bär det av till alperna! Det kommer bli fantastico. Om jag inte hinner uppdatera något mer så säger jag ha ett fetnajs sportlov hörni! Puss <3

Ojski

Vårt internet har definitivt börjat tänka på refrängen nu, det går icke så fort...

I alla fall så har fastan hittils fungerat bra, har typ mer än halverat min tid vid datorn (:O helt sjukt) och har tack vare det fått tid över till att plugga, läsa, koppla av och umgås med familjen! Värt som tusan :D
Och igår var det sol! Vissa stunder mitt på dagen så kändes det verkligen som vår när vi satt ute på skolgården :') och såklart, Grattis Sverige till vår nya prinsessa! :D
Nu har jag verkligen inte tid att sitta kvar här, jag ska alldeles strax åka till skolan och gå på föreläsning av en man som är jude och som satt i koncentrationsläger under förintelsen. Det ska bli väldigt intressant och, nej, inte roligt direkt, men ja ni kanske förstår vad jag menar.
TAGGA SPORTLOV NU!!! Pussar!

Fasta!

Fastan börjar ju idag, och igår bestämde jag mig vad jag skulle fasta ifrån - facebook! Det tar upp sååå mycket tid som jag kan ägna till andra saker nu under dessa 40 dagar till påsk. Så, jag inaktiverade mitt konto igår, och så är jag kontaktbar på mobilen istället!
Ha en fin dag!

Det är inte lätt att vara frisk i en sjuk värld...

Det är så mycket saker som pushar på från alla håll, glada som hemska. Det är så mycket jag vill försöka åstadkomma under min vistelse här på jorden, men just nu känns det som om jag knappt kommer orka med till veckoslutet...

Men det ska jag nog se till att göra, för på fredag får jag sportlov och söndag förmiddag åker jag bort från allt detta bort hit:
Inte fel alls faktiskt. Nu ska jag spela bas, brodera och sen sova. ♥

Huödfjghs

Varför ska internet och mobilen typ lägga av på samma gång?! Man blir ju som trött...
GLAD FETTISDAG PÅ ER i alla fall! :*

ta mig tillbaka

åh vad jag vill vara liten och bekymmerslös utan stress och dubbelbokningar. Och åh vad jag vill ha sommar... ♥


I vilket fall så är det mesta ganska (väldigt) stressigt just nu, men jag har ändå lyckats ha en utomordentligt trevlig helg som avslutades med gretas awesome sweet 16 och susorep idag. :)
Och just det, sen är det ju det här också:
2011

"för tredje gången på denna lilla blogg kan jag meddela att...

... Det är min namnsdag idag! :D (det är lugnt om ni inte visste det, jag hade till och med glömt det själv xD)

Idag har jag repat med suso. Det var mycket skojigt, och sen ikväll så kommer Louise. Mys <3"

2010
"Ikväll händer: ingenting. För min del. Jag vet att det låter alldeles superkul så att ni bara vill gråta av avundsjuka men nu ska jag sluta vara sarkastisk och bjuder på ett utdrag ur mitt arkiv för exakt ett år sedan:"

2009
"Meeen iallafall, idag var det min namnsdag :) och jag var läskigt trött i morse efter gårdagens lyckade batsebaföreställning. Jag var stand in för maria, men jag fick sjunga 1:a sopran ändå, och jag fick prova att vara tjej istället för kille som jag brukar. Slöjan var lite jobbig, men jag slapp bröstintryckarlinnet i alla fall ;)"

Så, grattis till mig och grattis till finaste Fridis som blir 16 idag. ♥

yääh

jag är hemma, jag är glittrig och jag har danzat hela kvällen! Vem hade trott det om mig va??
Megasuperkul har jag haft i alla fall, men nu är det bara rakt ner i min underbart mjuka säng som gäller. Pözz

Det är fredag, skolan börjar 11:10 och jag är på topp!

Ser fram emot helgens två fester jag har framför mig, har låång sovmorgon och kan göra lyxfrukost, sen har jag lite panik över att jag inte riktigt gjort klart fysiken än men jaja. Nu ska vi inte vara såna!
Ha en underbar fredag nu! ♥

näe men jag orkar faktiskt inte...

Efter en lååång dag med en massa konstigheter som slutade klockan 16:20 ute i tjottahejti efter att ha gjorten massa konstig matteproblemslösning (som säkert hade kunnat vara kul om det hade varit någon annan gång och någon annan stans), då jag efter att ha avbokat baslektionen för att gå hem och  plugga ett (på riktigt) berg av historia och fysik, så kommer jag hem till en sjuk familj och måste fixa middag också.

Jag vet att jag gnäller och att det finns väldigt väääldigt många i världen som har det sämre än mig, men jag orkar faktiskt inte.

(jag förstår om ni inte fattar någonting av inlägget, men jaja)

cheers!

För sjuk för å dansa...

inge kul mah friends! vill barabarabara bli frisk någon gång nu!

Idag började vi i alla fall med muntliga svenskanationella, och det var ganska kul. I övrigt så har jag inte haft så mycket lektioner eftersom vi inte har någon musik just nu [:(((] och att jag inte var med på idrotten.
När jag hade slutat gick jag till mitt stammisställe för kosmetikgrejor - nämligen Lush på centralen! Najsi, köpte nytt schampo och balsam och testade även att köpa deras Toothy Tabs! Det är små tabletter man tuggar på och sen  fungerar som tandkräm när man borstar. F1 ballt!
Dags att gå, pusse ♥

2 sanningar om mig:

1. Jag är världsbäst på att inte gå och lägga mig när jag borde.
2. Jag blir otroligt avkopplad av att brodera/sticka.
(gammal bild, den är betydligt större nu)

Glad alla hjärtans dag på er fina!
Min dag började med mackor uttryckta i pepparkakshjärt-formar, fortsatte sedan på med geléhjärtefest på matten och spanskan, pannkakor med sylt och grädde till lunch och sen efter en lång skoldag ett spontant överraskningsbesök på fina Eiras praoplats! Tog en smoothie på den coola smoothiebaren hon praoar på, sen när hon hade slutat tog vi en fika (hehe, största fikadagen i hostorien), och så till sist följde hon med hem hit. Vi åt lite alla hjärtans dagmiddag, pratade, skrattade och hade det allmänt finfint! Wonderful ♥
Nu väntar historieplugg... eller så kanske jag tar och sover lite. Sömn är underskattat mina vänner! Godnatt på er!

Så var även denna måndag avklarad!

Efter skolan så gick jag även och hälsade på min finfina och framför allt saknade testergrupp! Det var så härligt att få träffa alla igen, att få göra improvisationsövningar mm! Varför finns det så lite tid här i världen säger jag bara!
Så var det dags för skojisdagen imorgon då, alla hjärtans dag... Jag ska ha sitta i skolan och ruttna och räkna matte. Nej äsch, jag får så mycket kärlek i mitt liv! ♥
Nu blire sova, gonatt

JAG LEVER

Jo, jag klarade det faktiskt! Det klart, jag hade ju väntat mig och hoppats på något slags felfritt mästerframträdande, men så blev det ju inte riktigt.
Men det var ganska kul ändå! Bara att gå runt i den där kulturskolan bara DRÄNKER mig i minnen, min första bas jag började spela på som 7åring, trapporna jag sprungit med basar i så många gånger, konserterna som alltid blir försenade, teatereleverna med kläder från det otroliga klädförrådet, alla härliga instrumentmänniskor och så vidare. Allt är sig likt :') Nu är det bara att lära in styckena felfritt till inträdesproven till gymnasiet också!


Sen måste jag ju förtås uppmärksamma Whitney Houstons död (jaa alven). Det är sjukt synd, jag hade så gärna velat få se henne live någon gång, med hennes otroliga röst man bara blir alldeles glad av att lyssna på. Vila i frid ♥
Nu blir det middag, puss o kraam!
(Och alven, haha, bilden i förra inlägg var från sekunderna innan torsdagens nationella prov, då jag kände ungefär likadant som jag kände tidigare idag inför framträdandena.)

today is the day...

... och svaret är JA jag är fett nervös. Men det kommer nog gå bra, det känns så i magen.
Wish me luck! ♥

Ska nog ta det lite chill med spelandet nu

Blåsa på pekfingret. Åhnejfårintehändaasnällaintenu. Ska göra alltalltallt jag kan för att få det att inte göra så ont imorgon, typ genom att inte spela mer nu.
Två vinterbilder från i fredags morse. -15 var det, så det var inte lätt att ta några bilder innan fingrarna frös fast, men det var betydligt finare i verkligheten. Den översta är från bron över spåren vid min kära Spånga Station, den undre från Vasaparken.
Klart slut varulvstjut.

oh dear...

Inatt vid halv ett när jag kom hem från barnvaktandet så insåg jag en sak... En sak jag i all stress helt förbisett...
JAG SKA SPELA TVÅ FREAKING SOLON IMORGON MAÑANA!!!!!

Så gissa vad jag ska göra nu.... hehehehehehskräckblandadförtjusningpuss

Jodå,

nationella gick bra. Jag blev (haha, som vanligt) klar först, men eftersom jag var så nöjd med det jag hade skrivit så såg jag ingen anledning att sitta kvar där och ba neej? ska jag göra om??? SKA JAG DET???? Såå, ja :)
Idag är det freeedaag, WOOHOOO, och jag ska sitta barnvakt. Det blir nog mysigt, med bolibompa, godnattsagor och sådära :)
Nu ska jag pallra mig till skolan, vi hörs hörni! ♥

Då kör vi

Laddar upp med te och nyvässade pennor, svenska-nationella uppsatsdelen här kommer jag!

kompis det går lite sådär nu

Efter ett av mitt livs absolut värsta hostattacker jag fick efter provet (som för övrigt gick bra!) så kände jag att jag kanske borde åka hem igen. Så det gjorde jag, och möttes av en trasig kamin -> ca 15 plusgrader inne i huset. Det funkar i några timmar, men tro mig, nu börjar det bli ganska överdrivet. Så jag sotter i alla filtar jag hittar, hostar och hoppas på bättre tider.

Svenskanationella imorgon

vadå nervös?
tänkpositivttänkpositivttänkpositivt

Asså jag blir ju aldrig frisk

det är i och för sig lite bättre idag, men är ändå hemma en dag till, jag kände att det är bättre att vara hemma idag så att jag kan vara i skolan imorgon då det råkar vara en viss nationellaisvenska.
Jag är på kreativt humör, så antagligen kommer jag att försöka sjunga lite om min röst tillåter det, annars typ bara sitta i soffan med te och chilla. Äe fy, nu får jag ta och bli frisk. Pussar!

Förlåt för extremt nörderi, men

känslan när man har haft som mål att klara av att spela ett stycke i 80 bpm och nu inser att man faktiskt kan spela det snyggt i 87 bpm. Lite sådära IMTHEKINGOFTHEWORLDWOHOOOO-känsla över det hela. Peace ((((:

Host host...

Vi börjar misstänka myckoplasma eftersom det aldrig går över utan snarare bara blir värre... Går det inte över snart blir det antibiotika!

Har trots detta haft en väldigt fin helg med först sleepover hos Gröt med Alven och sen fezt hos Beirut med samma herrskap (+ Agnes via skype, teknikens under ♥). Najs!
Såå, jag sitter nu hemma, fryser, lyssnar på Laleh och försöker överväga om jag ska lägga pengar på att gå och se henne själv eller att typ spendera upp allt på fina second handgrejer... Hmm, svårt där!
Tänkte bara uppmuntra detta inlägg med denna underbara (ja, jag missbrukar orden underbar och fantastisk) bild jag hittade på tumblr. Fina vänner har jag minsann ♥
Ha det bra!

Fölsedagar, basfix och annat fint

Ååååh vad jag måste få berätta om min fantastiska dag!

Först kom jag till skolan efter att ha suttit uppe och gnällt/övertröttskrattat mig igenom en massa plugg på kvällen innan och på morgonen innan sovmorgonen och hade biologiprov. Det gick sådär, men jaja. Sen hade jag mitt spanska-föredrag, och det gick jättebra! :D
SEn så var det lunch, och eftersom detta inte var någon vanlig dag utan inget mindre än Gretas 16årsdag (GRATTIS VÄNNEN ♥) så satte vi på ögonbindel på henne och ledde henne bort till ett jättemysigt och gott crêperie nära skolan där vi åt lunch!
(gretaaas biild)
Efter en sån härlig lunch så var det slöjd, sen kom min fina mami och lämnade basen till mig. Den behövde jag nämligen för att kunna ha mitt svenskaföredrag som handlade om just den. Det gick också grejt!
Efter denna händelserika skoldag så slängde (nej slängde gjorde jag ju såklart inte ♥) jag upp basen på ryggen för att åka till baslektionen, något som är betydligt lättare sagt än gjort när det är rusningstrafik mm. Sen så hade jag lektion, och sen var min snällärare så snäll att han körde mig och basen till en basfixarkille som skulle fixa stränghöjden på min bas. Och det gick fett fort! Han bara fixade lite så var det klart :D så nu har jag en nyfixad fantastisk bas och är glaad :D
Och WOHOO nu är allt gjort! Det.känns.SÅ.skönt!!! Och jag har sovis imorgon till 10, wonderfuul ♥ nu vill jag bara sova, PUSSOCHKRAM på er!!!

Uuuh...

Hostet och halsontet är kvar, så jag går inte på underbarabaletten utan stannar istället hemma och pluggar, eftersom imorgon råkar vara one of those days när det bara är så mycket att göra så att man bara bryter ihop och sen liksom svävar iväg av lättnad när dagen är över. 2 föredrag och ett prov ska jag hinna med!
Såå, nu blir det plugg. Puss

RSS 2.0